E-mail: info@melissa-beauty.be |Gsm nummer: 0497135835

Permanente make-up faq

Voor wie is permanente make-up geschikt?

  • Omdat PMU (Permanente Make-Up) volledig veilig is, is deze geschikt voor iedereen met een gevoelige en/of allergische huid, want PMU veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen.
  • Voor diegene die slecht zien, brildrager zijn en het moeilijk hebben om hun zelf op te maken.
  • Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
  • Voor wie geen tijd heeft om zich op te maken.
  • Wanneer u  elke morgen opgemaakt uit bed wilt stappen.
  • Voor sportieve mensen die er toch perfect uit willen zien.
  • Als u smalle lippen, vage contourlijnen, geen strakke liplijn heeft.
  • Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen meer heeft, dan is permanente make-up perfect iets voor u.

Doet het pijn?

Dankzij de uiterst fijne naaldjes en het allernieuwste toestel op de markt wordt deze behandeling als zeer comfortabel verdragen.
Een sterk verdovende zalf zal gedurende 10 min op de behandelplaats aangebracht worden teneinde u van het nodige comfort te voorzien. U hoeft absoluut geen schrik te hebben voor pijn. Niet met deze technieken!
Wenkbrauwbehandeling voelt aan als epileren.
Eye-liner kan hoogstens wat irritant zijn aan de ogen naar het einde van de behandeling toe.
Lippen wordt ervaren als  een comfortabele behandeling.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Uw permanent make-up zal in de loop der tijd vervagen. Dit komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Over het algemeen blijft permanent makeup 2 tot 5 jaar zitten. De huid van ieder individu is anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie langer of minder lang houdt.

Wat beter niet doen VOOR de permanente make-up behandeling?

  • Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol gebruiken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.
  • Ruim 24 uur vóór de behandeling geen bloedverdunnende medicatie (bv: aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol…) is toegestaan.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voorafgaand uw behandeling nemen wij voldoende tijd om met u de kleurkeuze, vorm en stijl te bespreken en voor te bereiden! Nadat de huid verdoofd is met een crème begint de pigmentatie.  De verdovingscrème blijft zo’n 10 minuten inwerken vooraleer ze aan het werk gaan. Vlak na de behandeling lijkt uw kleur donkerder dan hoe het uiteindelijk zal zijn, dit omdat de juiste kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces.

Hoe verloop de nabehandeling?

Op de huid wordt na afloop van de behandeling een zachte helende crème aangebracht. Door deze thuis gedurende 3 à 7 dagen regelmatig ( 3x per dag) aan te brengen met een wattenstaafje heelt de huid snel. Na paar dagen zullen er korstjes optreden, deze vallen er zelf af, niet aan krabben of prullen, laat het zelf zijn werk doen!
U riskeert een infectie en krabt het geplaatste pigment mee af. Deze factoren kunnen leiden tot een onregelmatige pigmentatie.

Met wat moet ik rekening houden na de behandeling?

Totdat de huid genezen is , mag u na de behandeling op het gepigmenteerd gedeelte NIET reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk en vermijd de eerste 7 dagen blootstelling aan grote hoeveelheden UV licht. Hou dus ook rekening met uw reisplannen.

Hoe zal ik er uitzien na de behandeling?

Direct na de behandeling zal de kleurintensiteit tot 2x zo donker zijn als het gewenste resultaat. Dit komt enerzijds door de lichte zwelling en anderzijds doordat er pigment op het epidermis aanwezig is. Dit zal ongeveer 3 dagen tot 1 week blijven, maar dan zal de kleurintensiteit vervagen en lichter worden.

Zijn mijn ogen gezwollen en kan ik nog met de auto rijden?

Een licht zwelling kan optreden (vergelijkbaar alsof je gehuild zou hebben) maar in de meeste gevallen is de zwelling bijna niet zichtbaar en kan je zeker en vast met de auto rijden en verder aan het werk.

Mag ik make-up dragen na de behandeling?

Direct na de behandeling draagt u beter geen make-up teneinde een mooie wondgenezing te bekomen.

Hoe snel zal het genezen?

De oppervlakkige huidlagen zullen genezen binnen de 3 dagen. De diepere lagen tussen de 10 en 14 dagen. Het pigment moet ingekapseld worden door de macrofagen van het lichaam dit process heeft tijd nodig. Vandaar dat een vervolg afspraak altijd tussen de 4 en 6 weken zal plaats vinden.

Kan ik contactlenzen dragen na de behandeling?

Indien u contactlenzen draagt, breng uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt u weer dragen éénmaal er geen korstjes meer zijn.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?

Op het oog lijkt permanente make up hetzelfde als tatoeëren. De naalden van permanente make-up voorkomt dat het pigment te diep in de huid wordt ingebracht. Hierdoor vervaagt de permanente make-up in de loop van de jaren. Bij tatoeage gaat de naald in de diepere huidlagen. Het pigment hoopt zich op in het onderhuidse vetweefsel. Doordat het pigment ingekapseld wordt door vetcellen zal het pigment dan ook niet vervagen.

Kan permanente make-up geplaatst worden tijdens zwangerschap?

Ja, hoewel hier een aantal extra regels voor zijn. Tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap is het af te raden om PMU te plaatsen. In deze periode is de bevruchting net een feit en de embryo is nog zeer teer en fijngevoelig. Na deze periode is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind en is het mogelijk om PMU veilig toe te passen!

Bent u diabetes?

Bij diabetes, suikerziekte, is semi-permanente make-up afgeraden, omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor treden er vaak kleurverschillen in het pigment op en is het resultaat niet mooi.